Корзина
1 отзыв
Cum alegi furtunul pentru gradina?
Производители
Контакты
HIDROSTART
+3736982-02-02Ruslan
+3732200-22-08Fax
+3737920-20-80Ion
Ruslan
МолдоваКишинёв
Карта

Cum alegi furtunul pentru gradina?

Cum alegi furtunul pentru gradina?

Cum alegem furtunul pentru gradina?

     Cel mai des furtunul este folosit pentru udat, cu toate ca el este destinat mai multor intrebuintari decat transportul de apa, de aceea atunci cand trebuie sa ne decidem in privinta unui furtun trebuie mai intai sa stim sigur pentru ce anume va fi folosit. In continuare iti vom prezenta informatii despre cum trebuie sa alegi un furtun pentru udat gradina sau florile de la terasa, mai pe scurt un furtun care transporta apa. Cea mai buna varianta este sa cumperi un furtun elastic care poate fi strans pe tambur. In primul rand acesta nu trebuie purtat prin toata gradina, e suficient sa instaleazi doar caruciorul si trage din el atat furtun de cat ai nevoie. In al doilea rand furtunul este tras foarte usor inapoi si nu este nevoie de mare efort fizic.

    Cand alegi un furtun pentru udat gazonul sau gradina cu zarzavaturi trebuie mai intai sa tii cont de caracteristicile furtunului.

     In primul rand acesta trebuie sa fie:

- flexibil si usor. Toate furtunurile gama Heliflex pentru gradina sunt flexibile si usor de transportat. De exemplu Costa Nova un furtun cu rezistenta la razele UV, este flexibil, cu grosimea peretilor de la 2,5- 3,4 mm in dependenta de diametru,  are o greutate cuprinsa intre 0,180 ― 0,380 kg/m, o presiune de lucru de 10 bari, iar de spargere de 25 bari. Se poate usor de intrebuintat si pentru transportul apei in alimentatie.

-sa contina mai multre straturi, cu cat mai multe straturi are furtunul cu atat este mai calitativ. Fiind de o calitate europeana Heliflex produce furtun pentru gradina minim in trei straturi. Aici iti recomandam sau furtunul  Hidroflex cu o grosime a peretilor de la 2,3-4,0 mm, in dependent de diamentru, o greutate cuprinsa intre 0,150 ― 0,600 kg/m, o presiune de lucru de 10 bari si de spargere de 25 bari, sau furtunul Smartflex care contine sase straturi prelucrate cu Zinc si Calciu si tine o presiune de lucru de 8 bari si de spargere de 20 bari. Primul strat- cu efect metalic, si cel de-al doilea start contin protectie impotriva razelor UV.

-sa contina impletitura din tricot, aceste tipuri de furtun se considera cele mai rezistente. Oricare furtun veti alege din gama Heliflex acesta este dotat cu imptletitura. Cea mai noua inovatie de impletitura tricot este la furtunul Smartflex.

   Culoarea furtunului joaca la fel un rol foarte important. Acesta nu trebuie sa fie transparent, din cauza transparenti se formeaza alge toxice, iar cu o astfel de apa nu se recomanda sa udam gazonul sau gradina cu zarzavaturi, in nici un caz aceste furtunuri nu pot fi folosite pentru transportul apei pentru uz alimentar. Alege culoarea galbena cu dungi verzi, sau orange cu dungi galbene, sau albastru deschis cu dungi albe si efect metalic, avem culori pe placul fiecaruia. Furtunurile noastre se vor incadra atat de bine in gradina ta incat vor parea mai mult parte din decor, decat un furtun obisnuit. 

  

 

 

 

Care tip de furtun este mai bun?  Modele si caracteristici

Furtunul format dintr-un singur strat din policlorură de vinil (PVH). La mutea furtunului intr-un loc in altul se formeaza indoituri care opresc  trecerea apei, si de cele mai multe ori furtunul in acest loc se rupe, acest lucru constituind un dezavantaj major pentru furtun. De obicei aceste tipuri de furtunuri nu tin mai mult de un sezon ani.

Cel mai raspandit tip de furtun pentru udat, intrebuintat si verificat de multi consumatori este furtunul din cauciuc cu impletitura. Cele mai calitative sunt acele furtunuri care sunt dotate cu un strat de protective solara, sunt mai rezistente la temperaturi joase si nu sunt afectate de algele toxice.  Cel mai trainic furtun pentru udat gazonul este cel care contine un strat impletit. Dar ca sa fie ales corect acestea pe langa impletitura trebuie sa fie si foarte usoare, in caz contrar vorbim de un furtun necalitativ. Este foarte important cum este constituita impletitura acestuia. Daca aceasta este realizata pur si simplu in cruce, acest tip de furtun risca sa formeze umflaturi si sa se deterioreze, daca este sub forma de plasa atunci furtunul este mai bun, mai rezistent si mai calitativ. Aceste tipuri de furtun se pot folosi impreuna cu accesori pentru udat. Poate fi foarte bine utilizat atat in garaj cat si pentru lucrari industriale. De exemplu Costa Nova rinde la fel de bine atat in gradina impreuna cu alte accesorii, cat si pe santiere industrial sau la spalatorii auto.

    

 

      La ce trebuie sa atragem atentia cand alegem un furtun pentru gradina

-Lungimea furtunului. Aici trebuie sa luam in consideratie marimea gradini, cu cat gradina este mai mare cu atat vom avea nevoie de o lungimea mai mare a furtunului. De obicei acestea se gasesc in role de 25 si 50 metri. In magazinele specializate puteti procura lungimea de care aveti nevoie.

-Presiunea de lucru si de rupere a apei la care poate face fata, aceasta este legata si de grosimea peretilor.

-Atrageti atentia  si la designul furtunului, la straturile si transparenta acestuia. In gradina puteti folosi furtunul nu numai pentru udat gazonul, dar si pentru crearea unui lac artificial. Atata timp cat are protectie la razele UV si nu contine substante toxice, ca de exemplu Cadmiu puteti sa-l folositi vara chiar si pentru un dus racoritor.

-Furtunurile moderne aluneca foarte usor prin iarba si sunt usor de manevrat, iar cu accesoriile potrivite este o placere sa-ti uzi gradina. Poti alege un pistol simplu sau performant, din plastic sau alama, iti oferim tot necesarul, tu doar bucurate de gradina!

                                 

                             

vkontakte facebook twitter