Корзина
1 отзыв
Îmbracă-ți grădina în haine de sărbătoare!
Производители
Контакты
HIDROSTART
+3736982-02-02Ruslan
+3732200-22-08Fax
+3737920-20-80Ion
Ruslan
МолдоваКишинёв
Карта

Îmbracă-ți grădina în haine de sărbătoare!

Îmbracă-ți grădina în haine de sărbătoare!

Farmecul sărbătorilor de iarnă a părtruns deja în sufletele noastre chiar dacă zăpada se lasă încă așteptată. Brazii sunt la mare căutare, iar unii dintre noi chiar au împodobit deja pomul de Crăciun. E ușor atunci când vorbim de un apartament, un brăduț, câteva globuri și gata… putem întâlni Crăciunul, dar când vine vorba despre o casă cu o grădină, fie ea chiar și micuță, lucrurile se complică. Cum să faci astfel încât spiritual sărbătorilor să se simtă chiar de la poartă? Cum poți crea o atmosferă de poveste în care niciun element din grădină să nu fie ignorant? Iată câteva idei care te vor ajuta să-ți faci grădina deosebită de sărbători.

 Instalații de lumini

Cele mai spectaculoase și mai căutate decorațiuni de grădină au fost și rămân instalațiile de lumini. Disponibile într-o varietate de culori și modele, instalațiile de lumini pot fi folosite atât în interior cât și exterior. Pentru decorarea casei și grădinii puteți folosi ghirlande luminoase, țurțuri și perdele de lumini cu leduri, șiruri luminoase speciale pentru exterior.  De popularitate se bucură și sculpura iluminată. Puteți opta pentru figuri- simboluri a sărbătorilor: Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, Oameni de zăpadă, Reni, iar dacă nu aveți un pom de Crăciun puteți cu ușurință să folosiți o sculptura în formă de brad. 

          

Optează pentru becurile colorate

Jocul de lumini de culori diferite vor creea o atmosferă de sărbătoare, iar grădina va arăta ca de poveste. Puteți aplica șiruri luminoase în copaci sau în jurul plantelor pe care le aveți în grădină. Aici trebuie să fiți atenți la consumul de energie și să nu abuzați.

             

Decorează arcadele din grădină

Pentru infrumusețarea acestor parți arhitecturale puteți folosi țurțurii și perdelele de iluminat, sau puteți opta pentru  ecorațiuni handmade. Atârnați globuri de sticlă fosforescentă care se vor privi frumos și noaptea sau pentru globuri simple dar alese cu gust. Lăsați-vă în voia imaginației. Dacă aveți garduri mici în fața casei sau la terasă le puteți decora cu crenguțe artificiale de pin sau brad, puteți aplica pe  aceastea și zăpadă artificială sau diferite jucări și suvenire. 

          

Plantele de grădină

Dacă în grădină aveți plante care rezistă sezonului rece, acestea cu ușurință pot face parte din decorul festiv. Le puteți impodobi la fel ca braduțul din casă folosind aceleași jucării și ghirlande. Sau poți folosi pur și simplu niște panglici roșii, nuanță specifică Crăciunului.  Cutiile goale de la cumpăraturi le puteți transforma în cadouri colorate și plasa sub aceste plante.

           

Obiecte din grădină

Dacă v-au rămas vazoane goale de la plante și nu știți ce sa faceți cu ele le puteți folosi ca suport pentru decorațiuni. Folosiți crenguțe de brad sau pin, panglici sau conuri de pin. Nu uitați sa folosiți coroniță pentru poarta și ușa de la intrare.  

                 

Clinchet de clopoței

Atârnați clopoței mici și mai măricei printre arbori ,arbuști sau copaci. La bătaia vântului aceștea vor scoate sunete feerice asemenea celor din filmele cu Moș Crăciun atât de adorate de copii. Culoare clopoțeilor poate fi aurie sau argintie în dependență de paleta cromatică aleasă de dvs. Clopoțeii pot fi decorați de asemena cu panglici.

              

Atunci când vorbim de decorul  grădinii trebuie mai întâi să decidem asupra stilului. Actual este peisajul de poveste.  Dar dacă poveștile nu vă atrag, puteți alege din următoarele stiluri:

  •           elegant ― aici se aplică o regulă și anume nu se folosesc mai mult de trei forme și culori. Dintre ele o culoare și o formă sunt principale restul secundare.
  •          modern ― acesta se bazează pe o regula de aur: fie toate elementele sunt naturale, fie toate elementele sunt artificiale, în nici un caz nu se combină artificialul cu naturalul. Paleta de culori poate fi: negru-roz; negru- roșu- auriu; încercați să folosiți culorile alb sau negru cu alte culori și forme din metal sau sticlă de exemplu: negru ― alb ― cristale, sticlă, cristal.
  •          tradițional- inspirat din Occident. Principalele culorii sunt roșu-verde-alb.

 

 

 

vkontakte facebook twitter